Wedstrijden

BMX Kalender 2021

De kalender voor (inter)nationale wedstrijden in 2021 is bekend en staat op NKBMX.nl. Houd goed in de gaten of er aanpassingen zijn in verband met Coronamaatregelen. Ook via mijn.knwu.nl kun je de kalender bekijken. De meest actuele kalender staat op mijn.knwu.nl. Omdat we geen verouderde informatie willen tonen in combinatie met de vele veranderingen van de kalender wordt deze dit jaar niet op fccwheels.nl geplaatst.

Wanneer er weer interclubwedstrijden gepland zijn zal dat via deze site en via de clubmail bekend gemaakt worden.

Licentie 2021

FCC Wheels is aangesloten bij de KNWU. Om wedstrijden te rijden heb je een licentie nodig. De invulling hiervan is anders dan voorgaande jaren. Voorheen had je aan een basislicentie voldoende om de AK (BZC / regio zuid) wedstrijden te fietsen, de club zorgde hiervoor. Nu zorgt FCC Wheels nog steeds voor de basislicentie, maar om AK’s te kunnen fietsen in 2021, dien je een startlicentie zelf aan te vragen via mijn.KNWU.nl.

Dit doe je door in te loggen op mijn.KNWU.nl, vervolgens “mijn account” aanklikken en dan “licenties” aanklikken. Klik vervolgens op “licentie aanvragen” (blauw balkje) en selecteer wedstrijdlicentie (ook als je alleen een startlicentie wil) Klik vervolgens 2021 aan.

- Kies je in 2021 alleen voor AK wedstrijden, dan kies je 'startlicentie'.

- Kies je in 2021 voor AK's en (inter)nationale wedstijden , vul dan de categorie in die voor jou van toepassing is (jeugd/sportklasse, etc)

Vervolgens dienen er nog vragen ingevuld te worden en kan de licentie worden betaald. De kosten voor de licentie zijn voor rekening van de rijder. Als de licentie is aangevraagd, moet de club nog een goedkeur geven zodat je vervolgens een stuurbordnummer aan kunt vragen. Hou zelf in de gaten (op mijnKNWU) of de licentie goedgekeurd is.

Wil je helemaal geen wedstrijden fietsen, dan hoef je geen licentie aan te vragen. Zorg ook voor een recente pasfoto. Deze moet bij beide licenties ge-upload worden.

V.w.b de aanschaf van de nieuwe transponders (die nog zijn indien je een wedstrijdlicentie hebt) is er nog wat onduidelijkheid.