Wedstrijden

BMX Kalender 2021

De kalender voor (inter)nationale wedstrijden in 2021 is bekend en staat op NKBMX.nl. Houdt goed in de gaten of er aanpassingen zijn in verband met Coronamaatregelen. Inmiddels is bekend dat de TC in Barendrecht door gaat voor rijders tot en met 16 jaar. 

19-20 juni - TC Barendrecht

  • De wedstrijd is t/m 16 jaar;
  • Het dagprogramma wijzigt! Op zaterdag rijden de boys t/m 12 jaar en cruiser 13-16 jaar en op zondag alle girls en de boys 13 t/m 16 jaar. 
  • Er mag maar 1 begeleider mee per 5 renners op het terrein;
  • Inschrijving voor deze wedstrijd is alleen mogelijk via mijn.KNWU.nl en sluit op de woensdag voor de wedstrijd. Na deze datum kunnen er geen renners meer toegevoegd worden i.v.m. de voorbereidingen.
  • Meer informatie over de wedstrijd, tenten en toegang volgt binnenkort via NKBMX.nl en zal verstuurd worden via de clubmail. 

27 juni - Interclub Erp

Samen met FCV Volkel en FCV d'n Urste gaan we op zondag  27 juni 2021 een interclubwedstrijd fietsen. Deelname is voor rijders t/m 17 jaar oud van deze clubs. Het is een mooie wedstrijd voor leden die nog nooit eerder een wedstrijd hebben gereden, maar ook de ervaren mannen en vrouwen zijn welkom. Het racen gebeurt in clubshirts.
 
De wedstrijd is op onze eigen baan van  FCC Wheels in Erp. De training voor de wedstrijd is van 12:00 uur tot 12:45 uur. De wedstrijd start om 13:00 uur.
 
Inschrijven kan in de kleine kantine tijdens de trainingen van dinsdag 22 en donderdag 24 juni. Voor inschrijving ligt dan een lijst klaar waarop je je geboortedatum en stuurbordnummer moet invullen bij je naam. Inschrijfkosten zijn 3,- euro en moeten bij inschrijving contant betaald worden.
 
Wil je graag helpen met deze mooie dag, mail dan naar info@fccwheels.nl. Als je handige ervaring hebt zoals EHBO of jury-ervaring is dit handig om te vermelden.

Licentie 2021

FCC Wheels is aangesloten bij de KNWU. Om wedstrijden te rijden heb je een licentie nodig. De invulling hiervan is anders dan voorgaande jaren. Voorheen had je aan een basislicentie voldoende om de AK (BZC / regio zuid) wedstrijden te fietsen, de club zorgde hiervoor. Nu zorgt FCC Wheels nog steeds voor de basislicentie, maar om AK’s te kunnen fietsen in 2021, dien je een startlicentie zelf aan te vragen via mijn.KNWU.nl.

Dit doe je door in te loggen op mijn.KNWU.nl, vervolgens “mijn account” aanklikken en dan “licenties” aanklikken. Klik vervolgens op “licentie aanvragen” (blauw balkje) en selecteer wedstrijdlicentie (ook als je alleen een startlicentie wil) Klik vervolgens 2021 aan.

- Kies je in 2021 alleen voor AK wedstrijden, dan kies je 'startlicentie'.

- Kies je in 2021 voor AK's en (inter)nationale wedstijden , vul dan de categorie in die voor jou van toepassing is (jeugd/sportklasse, etc)

Vervolgens dienen er nog vragen ingevuld te worden en kan de licentie worden betaald. De kosten voor de licentie zijn voor rekening van de rijder. Als de licentie is aangevraagd, moet de club nog een goedkeur geven zodat je vervolgens een stuurbordnummer aan kunt vragen. Hou zelf in de gaten (op mijnKNWU) of de licentie goedgekeurd is.

Wil je helemaal geen wedstrijden fietsen, dan hoef je geen licentie aan te vragen. Zorg ook voor een recente pasfoto. Deze moet bij beide licenties ge-upload worden.

V.w.b de aanschaf van de nieuwe transponders (die nog zijn indien je een wedstrijdlicentie hebt) is er nog wat onduidelijkheid.